Disse 5 tingene bør du tenke på når du leier ut båtplass

Mange har båtplasser som står ledig – enten fordi man er borte med båten hele ferien, at båten aldri kom på vannet for året eller at man drifter en havn. Denne artikkelen deler noen tips om hva du må tenke på når du leier ut ledige båtplasser.

1. Sjekk at du har lov til å leie ut båtplassen

Det første, og kanskje aller viktigste, er å sjekke at du faktisk har lov til å leie ut din tomme båtplass. Mange havner og båtforeninger har restriksjoner mot å leie ut båtplassen. Les gjennom vedtektene eller snakk med havna, slik at du er sikker på at det er i orden. Hvis du er i en privat havn og du eier plassen, er dette selvsagt ikke noe problem.

2. Sørg for at plassen er ankommelig

For de som booker båtplassen din, er det viktig at plassen er ankommelig. Hvis det eksempelvis er kodelås eller andre hindringer, sørg for å oppgi det tydelig i plassbeskrivelsen og avtal på leietaker hvordan de likevel får tilgang.

3. Ta gode bilder!

På samme måte som når man booker et hotell, en bil eller en leilighet, så ønsker man å se hva man booker. Ta flere bilder av båtplassen, omgivelsene, ankomst og fasiliteter i havna. Det gir en økt trygghet i hva man faktisk får, og i tillegg gjør bilder det enklere å finne båtplassen. Hvis det er en god restaurant i nærheten, legg til et bilde av den også.

4. Sett riktig pris

Når du leier ut båtplassen din, gjør research på hva andre båtplasser leies ut for. Hva leier privatpersoner ut båtplasser for? Hva koster det å leie en båtplass i gjestehavn? Unngå fristelsen for å sette prisen for høyt – hvis båtplassen ender opp med å stå ledig så har den ingen nytteverdi verken for deg eller for andre båtfolk.

5. Gjør det enkelt å booke båtplassen

Legg ut båtplassen din slik at det blir enkelt å booke båtplassen din. Fluito – en app for båtfolk, er en tjeneste som gjør det enkelt både å leie ut og booke båtplasser. Du setter selv prisen du vil ha for båtplassen og får utbetalt det fulle beløpet når plassen din blir booket – ingen gebyrer. Under ser du en video på hvordan du kan leie ut plassen din.

Tags:

Comments are closed